Banca Mondiala (BM) a aprobat, vineri, un imprumut pentru Romania, in valoare de 106,2 milioane euro, destinat imbunatatirii serviciilor in 11 judete in domeniul alimentarii cu apa, canalizarii si dezvoltarii infrastructurii in municipiile Arad si Bucuresti, informeaza un comunicat remis de BM.

Programul de creditare poarta numele de "Proiectul pentru Servicii Municipale", are o maturitate de 17 ani si o perioada de gratie de cinci ani.

Potrivit Bancii Mondiale costul total al ridicarii standardelor la nivel european a serviciilor de canalizare si alimentare cu apa in Romania se ridica la 15 miliarde de euro, iar durata recuperarii decalajului este prognozata pana in anul 2018.

Pe lang a aceste investi tii economia va trebui sa suporte costuri de operare si de intretinere si costuri de investitii pentru reabilitarea infrastructurii existente. " Proiectul pentru Servicii Municipale" va oferi servicii de consultan ta pentru preg atirea proiectelor cu finan tare de la UE in 11 judete selectate, inclusiv studii de fezabilitate si intocmirea dosare lor complete pentru licita tii, ceea ce va ajuta administratiile locale sa imbunatateasca absorbtia fondurilor de la UE .

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.