Kraft Foods Inc., al doilea jucator mondial pe piata alimentelor, a ajuns la o intelegere cu producatorul britanic United Biscuits (UB), in urma careia Kraft va prelua o parte din actiunile UB pentru aproximativ 861 milioane de euro. Anuntul oficial al acestei tranzactii nu a fost inca facut, dar surse apropiate negocierilor au declarat pentru Wall Street Journal ca tranzactia este parafata, anuntul urmand sa fie facut in zilele urmatoare.

Kraft detine deja 25% din actiunile UB care este al doilea jucator pe piata europeana a alimentelor dupa compania franceza Danone si liderul pietei britanice pe segmentul de prajituri, fiind numarul doi in ceea ce priveste snacks-urile.

Kraft, companie cu sediul central in Northfield, SUA, va obtine in urma acestei tranzactii o cota de piata mai buna in Europa unde performantele grupului american nu sunt cele mai bune. UB, care deja produce sub licenta o serie de biscuiti ai Kraft, va aduce cu sine in cadrul grupului o pozitie dominanta in tarile din sudul Europei.

Producatorul american, cunoscut in special pentru cafeaua, cerealele si snacks-urile sale, se confrunta in ultima perioada cu o scadere a vanzarilor si a ratei profitabilitatii. Astfel, pentru a reduce costurile, Kraft a anuntat inchiderea a 20 de fabrici si disponibilizarea a 8.000 de angajati in urmatorea perioada. Numai in acest an 5.500 de angajati vor fi concediati de la Kraf si 19 unitati de productie vor fi inchise.

Oficialii Kraft si UB nu au dorit sa comenteze tranzactia, urmand ca in zilele urmatoare sa fie oferite mai multe detalii privind intelegerea dintre cei doi producatori. Kraft este detinut in proportie de aproximativ 88% de concernul alimentar Altria.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.