Compania greceasca de gestionare de fonduri de investitii, Global Finance, a anuntat ca va atrage pana in toamna inca 150 milioane euro in fondul de investitii existent de 197 milioane euro, destinat achizitiilor de companii mari din sud-estul Europei, pe care il administreaza, potrivit SeeNews citata de NewsIn.

Fondul de investitii South Eastern Europe Fund (SEEF), gestionat de Global Finance, lansat in martie cu capitaluri atrase de la investitori de 197 milioane euro, este planificat sa ajunga in toamna la peste 300 milioane euro, potrivit site-ului Global Finance. "Lucram acum la a doua etapa, in care vom ajunge probabil la 350 milioane euro pana in septembrie sau octombrie", a declarat agentiei SeeNews directorul biroului bulgar al Global Finance, Valeri Petrov. Compania cauta sa investeasca fondurile gestionate in firme capabile sa se dezvolte si sa devina lideri regionali si nu are vreun sector economic preferat.

Global Finance administreaza sapte fonduri de investitii, din care patru au plasamente in piata romaneasca. in Romania sunt active un fond de 20 milioane euro focalizat pe firme mici si mijlocii (IMM-uri) care are investitii si in Bulgaria si un fond de investitii in proprietati (real estate) de 125 milioane euro cu plasamente si in Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Ucraina, se mentioneaza pe pagina de prezentare a companiei de pe internet. "Exista mari sanse ca ambele fonduri, atat cel pentru proprietati, cat si cel pentru achizitii de firme, sa-si completeze portofoliul foarte repede in Bulgaria", a adaugat Petrov. in acest moment compania greaca lucreaza si la crearea unui fond imobiliar in Serbia.

Compania Global Finance a fost creata in Atena in 1991 si a gestionat pana acum investitii in peste 50 de firme din 10 tari, valoarea cumulata a achizitiilor depasind 300 milioane de dolari. Germanos, Sicomed si Orange Romania se numara printre companiile in care s-au investit fonduri gestionate de Global Finance, potrivit site-ului companiei.

Principalii investitori in fondurile administrate de compania greceasca sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), International Finance Corporation (IFC) - divizia de investitii a Bancii Mondiale, banca EFG Ergasias, compania de asigurari AIG si cateva banci din sud-estul Europe.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.