Guvernul a aprobat, miercuri, modificarea strategiei de privatizare a CEC, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu.

Astfel, 69,8 la suta din actiunile institutiei bancare va fi privatizat cu o institutie bancara de reputatie internationala, respectiv cu un consortiu de investitori din care sa faca parte o astfel de institutie, cinci la suta din actiuni va fi vandut angajatilor si pensionarilor CEC, iar restul actiunilor vor ramane la stat. 9,9 procente din suma incasata in urma privatizarii pachetului majoritar vor fi transferate, potivit legii, la Fondul Proprietatea.

Vanzarea pachetului de 69,8 la suta din actiuni se va face in trei etape, prima dintre acestea fiind deja incheiata, respectiv depunerea ofertelor preliminare neangajate. Urmeaza depunerea ofertelor finale angajante si cea a ofertelor finale angajante imbunatatite ale primilor doi participanti clasati. Comisia de privatizare va putea solicita si oferta celui de-al treilea clasat, daca diferenta dintre ofertele clasate pe primul si al treilea loc este de 10 la suta sau mai putin, raportat la oferta clasata pe primul loc.

"Investitorii au posibilitatea sa depuna oferte prin care sa fie maximizat pretul de vanzare ale CEC. Pretul oferit va fi o conditie foarte importanta in decizia de vanzare a pachetului majoritar", a afirmat Marinescu.

Ofertantul care accepta neconditionat proiectele finale ale documentelor necesare incheierii tranzactiei si care ofera cel mai mare pret pe actiune, va fi desemnat drept castigator de catre Comisia de privatizare.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.