Aplicatia web care va permite utilizatorilor sa compare online ofertele de comunicatii va fi functionala pana la finele lunii iunie.

In prima parte a anului trecut, ANCOM a organizat o licitatie pentru desemnarea furnizorului comparatorului online de tarife telecom.

In august 2012, institutia a desemnat castigatoare oferta UTI Systems, valoarea contractului fiind de 1,32 milioane de lei, inclusiv TVA.

"Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a finalizat proiectul tehnic cofinantat din fonduri europene nerambursabile pentru realizarea unei aplicatii online care va efectua analize comparative ale planurilor tarifare existente pe piata pentru trei categorii de servicii de comunicatii: telefonie mobila, telefonie fixa si acces la internet in banda larga, urmand sa returneze un clasament al celor mai avantajoase planuri tarifare din punct de vedere al pretului, care corespund optiunilor exprimate de utilizator", se arata intr-un comunicat al Ancom, scrie MEDIAFAX.

In perioada urmatoare, furnizorii de servicii de comunicatii vor introduce in baza de date toate ofertele comerciale de telefonie fixa, mobila si acces la internet in banda larga, iar reprezentantii ANCOM vor verifica si valida datele incarcate in aplicatie.

"Utilizatorii finali vor putea accesa aplicatia online in prima jumatate a acestui an", se mai spune in comunicat.

Pe baza optiunilor utilizatorilor, aplicatia va realiza analize comparative ale planurilor tarifare disponibile pe piata din Romania pentru telefonie fixa, mobila si acces la internet in banda larga, urmand sa returneze, pentru fiecare interogare, un clasament al acestora din punct de vedere al pretului.

In momentul afisarii rezultatelor, vor fi publicate si alte detalii relevante precum durata minima a contractelor, penalitati in caz de reziliere, informatii privind existenta unor promotii etc.

Citeste si:
Cum și-a ales What s Up numele de scenă. Marius Moga s-a îndoit de...
Cum și-a ales What s Up...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.