Hackerii chinezi au atacat in mod insistent New York Times (NYT) in ultimele patru luni, patrunzand in sistemele computerelor publicatiei si furand parole ale reporterilor si altor angajati.

New York Times scrie ca, dupa ce a urmarit pe ascuns, studiindu-le miscarile cu scopul de a realiza o mai buna protectie in vederea blocarii hackerilor, a respins, impreuna cu experti in domeniul securitatii informatice, atacatorii si i-a impiedicat sa intre din nou in sistem.

Perioada in care au fost comise atacurile a coincis cu publicarea unei investigatii, la 25 octombrie, potrivit careia rude ale premierului chinez Wen Jiabao au acumulat o avere in valoare de cateva miliarde de dolari prin afaceri, precizeaza prestigiosul ziar.

Potrivit publicatiei, experti in domeniul securitatii informatice angajati de NYT sa detecteze si blocheze atacurile au strans probe potrivit carora hackeri chinezi, utilizand metode pe care unii consultanti le-au asociat cu cele uilizate de militari chinezi in trecut, au patruns in reteaua publicatiei, scrie MEDIAFAX.

Hackerii au spart conturile de e-mail ale lui David Barboza, seful biroului NYT din Shanghai, autorul materialelor despre rudele lui Wen, si lui Jim Yardley, seful Biroului pentru Asia al publicatiei, cu sediul in India, care a lucrat anterior ca sef al biroului din Beijing, precizeaza ziarul.

"Experti din domeniul securitatii informatice nu au gasit dovezi asupra faptului ca e-mailuri sensibile sau fisiere legate de publicarea articolelor noastre despre familia Wen au fost accesate, descarcate sau copiate", a declarat Jill Abramson, redactorul-sef al NYT.

Hackerii au incercat sa ascunda sursa atacurilor patrunzand mai intai in computere apartinand unor universitati americane si efectuand atacuri prin acestea, potrivit unor experti din cadrul companiei Mandiant, angajata de NYT. Aceasta modalitate este similara "subterfugiilor" utilizate in cadrul altor atacuri pe care compania in domeniul securitatii informatice le-a depistat anterior dinspre China, potrivit publicatiei.

Citeste si:
Fermierii chinezi, forțați să își distrugă recoltele pentru a...
Fermierii chinezi, forțați să...

Hackerii au instalat programe de tip "malware" care le-au permis sa patrunda in orice computer din retea, iar potrivit expertilor in securitate informatica acestia au furat parolele fiecarui angajat in parte si le-au utilizat pentru a obtine acces la computerele persoanle ale unui numar de 53 de angajati, majoritatea din afara camerei stirilor, scrie NYT


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.