Grupul rus Mechel, cu activitati in metalurgie si minerit, a decis sa suspende temporar operatiunile de productie din Romania si de la Donetk, Ucraina, din cauza conditiilor dificile de piata.

"Din cauza preturilor nefavorabile de pe pietele europene ale otelului (...) si cererii slabe pentru produse prelucrate, productia la combinatele siderurgice ale Mechel din Romania este suspendata temporar. Decizia a fost luata pentru a reduce costurile si a sincroniza productia cu cererea din piata. Decizia a fost inlesnita partial de faptul ca unitatile din Romania si-au realizat deja planurile de productie pentru acest an", se arata intr-un comunicat transmis vineri de Mechel.

Astfel, otelariile electrice de la Mechel Targoviste si Ductil Steel Otelu Rosu au activitatea suspendata temporar incepand de miercuri si joi.
Productia prin laminare de la Targoviste va fi de asemenea suspendata incepand de marti, 27 noiembrie, iar din 15 noiembrie vor fi oprite laminoarele si productia la Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Campia Turzii.

Productia la Donetk a fost deja suspendata temporar din cauza cresterii costurilor si profitabilitatii reduse, cauzata de cresterea constanta a preturilor pentru materia prima in plin sezon de acumulare de stocuri in industria siderurgica ucraineana, se mai spune in comunicat, scrie MEDIAFAX.

"In timp ce productia la aceste unitati siderurgice este suspendata temporar vor fi luate toate masurile necesare pentru a mentine capacitatea operationala a unitatilor afectate si pentru a efectua lucrari de mentenanta pe timp de iarna", se spune in comunicat.

Toti angajatii implicati in aceste lucrari vor primi salariile intregi, iar ceilalti, care nu au fost inclusi, vor fi remunerati si in perioada de inactivitate sau vor intra in somaj tehnic, in conformitate cu legislatia muncii, precizeaza Mechel.

Suspendarea productiei nu va afecta volumul vanzarilor, iar toate livrarile vor fi efectuate in regim normal.

Citeste si:
Victorie pentru premierul Viktor Orban. UE va debloca o finanţare...
Victorie pentru premierul...

Productia va fi reluata prompt odata ce vor permite conditiile din piata, noteaza compania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.