Pagini Aurii SA a intrat in faliment prin procedura simplificata, Tribunalul Bucuresti admitand, marti, cererea debitorului si stabilind ca de procedurile ulterioare sa se ocupe lichidatorul provizoriu.

Potrivit minutei deciziei din acest caz, instanta a admis "cererea debitorului SC Pagini Aurii SA". Astfel instanta a ridicat dreptul de administrare al acestei societati si a dispus dizolvarea ei.

Tribunalul a dat dispozitie tuturor bancilor la care debitorul (societatea Pagini Aurii - n.r) are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al lichidatorului, obligatia de instiintare a bancilor revenindu-i lichidatorului, si a dispus totodata sigilarea bunurilor din averea debitorului, in sarcina lichidatorului judiciar.

Judecatorul a stabilit un termen maxim de cinci zile de la data notificarii deschiderii procedurii falimentului pentru predarea gestiunii averii de la debitor catre lichidator, impreuna cu lista actelor si operatiunilor efectuate pana la deschiderea procedurii, precum si intocmirea si predarea catre lichidator, in termen de maxim cinci zile de la intrarea in faliment, a unei liste cuprinzand numele si adresele creditorilor si toate creantele acestora, cu indicarea celor aparute dupa data introducerii cererii de deschidere a procedurii.

"Fixeaza urmatoarele termene limita: a) termenul limita de depunere, de catre creditori, a opozitiilor la sentinta de deschidere a procedurii - zece zile de la notificare, precum si termenul de solutionare a opozitiilor, cinci zile de la data expirarii termenului de depunere a acestora; b) termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului - 4 ianuarie 2013; c) termenul de verificare a creantelor, de intocmire, afisare si comunicare a tabelului preliminar de creante - 24 ianuarie 2013; d) termenul de definitivare a tabelului creantelor - 8 februarie 2013; e) data primei sedinte a adunarii generale a creditorilor - 31 ianuarie2013", se mai arata in documentul citat, scrie MEDIAFAX.

Instanta a numit lichidator judiciar provizoiu Cabinetul Individual de Insolventa Iancu Bogdan, care va indeplini atributiile prevazute de articolul 25 din lega falimentului.

Citeste si:
Oana Roman primește amenințări dure din partea internauților....
Oana Roman primește...

Instanta a pus in vedere lichidatorului indeplinirea formalitatilor privind mentionarea la Registrul Comertului a reprezentantilor sai permanenti, sa trimita tuturor creditorilor o notificare privind intrarea in procedura falimentului prin procedura simplificata, ridicarea dreptului de administrare si dizolvarea acestuia. Aceeasi notificare ar urma sa fie trimisa si instantelor judecatoresti in a caror jurisdictie se afla sediul declarat la Registrul Comertului, precum si tuturor bancilor unde debitorul are deschise conturi.

"Pune in vedere lichidatorului sa intocmeasca un raport de activitate amanuntit, in sensul articolul 59 alineatul 1din lege si sa-l depuna la dosarul cauzei in termen de 40 de zile de la desemnare. In temeiul articolului 4 din lege dispune deschiderea de catre debitor a unui cont la o unitate bancara din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, in termen de doua zile de la notificarea deschiderii procedurii; in caz de neindeplinire a atributiei, contul va fi deschis de catre lichidator. Eventualele disponibilitati banesti vor fi pastrate intr-un cont special de depozit bancar", se mai arata in document.

Citeste si:
Inspectia Muncii va avea un sistem IT de 34 milioane lei
Inspectia Muncii va avea un...

Instanta a stabilit pentru 26 martie 2013 continuarea procedurii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.