Peste 130 de expozanti din 14 tari, din Bulgaria pana in China, sunt prezenti la Bucuresti cu solutii inovatoare in domeniul energiei regenerabile, la cea de-a cincea editie a Targului pentru Energie al Romaniei - Renexpo South-East Europe

Produsele oferite acopera domeniile energiei solare, eoliene, hidroenergiei, bioenergiei, cogenerarii si eficientei energetice. In cadrul evenimentului, vor avea loc si conferinte internationale legate de aceste domenii.

Targul nu duce lipsa de vizitatori, atat romani, cat si straini, care s-au perindat, de la deschidere, pe la cele peste o suta de standuri. Expozantii au oferte atat pentru companii si proiecte de anvergura, cat si pentru simplii cetateni care cauta solutii avantajoase pentru casele lor.

Firmele prezente la eveniment au venit si cu idei de programe de finantare, insa majoritatea, ca si clientii, se plang ca bancile nu sunt suficient de active in acest domeniu, scrie MEDIAFAX.

Deosebit este interesul pentru domeniul energiei fotovoltaice, de care se ocupa peste jumatate dintre expozanti, a spus Avena Gall-Tamas, directorul general Reeco Ro Expozitii - organizatorul targului.

O noutate pe piata, prezentata la targ, este racirea prin energie solara, care ar putea inlocui sistemele de aer conditionat traditionale.

Potrivit unui comunicat de presa al organizatorilor Renexpo, in ultimii doi ani, in Romania, numarul investitorilor, atat romani, cat si straini, a crescut, generandu-se 1.541 MW de energie verde. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a pregatit, pentru perioada 2012 - 2014, un program pentru facilitatea energiei durabile, pentru care are alocata suma de 60 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.