Coface estimeaza ca economia Romaniei va creste in acest an cu pana la 0,5% si in 2013 cu 1-1,5%, proiectii mai putin optimiste fata de cele ale FMI, Comisiei Europene si autoritatilor romane.

"Vedem un avans de 1-1,5% pentru 2013 si o stagnare sau o crestere moderata, de 0,5%, pentru acest an. Cresterea pentru 2013 nu reflecta potentialul pietei. Potentialul pietei este real. Romania este o piata de consum, atractiva, dar am avut tulburente politice care au diminuat investitiile straine directe, iar investitorii cauta stabilitate. Statul are un rol foarte mare pentru a face piata mai atractiva", a declarat marti Constantin Coman, country manager Coface Romania, citat de MEDIAFAX.

El a aratat ca prognoza pentru 2013 poate fi revizuita in functie de evolutiile din Europa.

"Germania da semne de oboseala si exista o relatie intre evolutia economica a Romaniei si cea a Germaniei. De asemenea, stabilitatea politica se va reflecta in economie. Un mediu mai linistit din partea politicului va fi driverul principal pentru crestere. Agricultura nu ne va ajuta si este greu de mentionat care vor fi alte drivere de crestere la anul", a adaugat Coman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.