Executia bugetului general consolidat dupa primele zece luni s-a incheiat cu un deficit de 1,2% din PIB, a anuntat premierul Victor Ponta.

"Dupa primele zece luni, deficitul bugetar este de 1,2% din Produsul Intern Brut si pana la finalul anului se va inscrie in mod sigur in cifra de 2,2% deficit pe cash, cum este calculat pe standardul Fondului Monetar International, si sub 3% pe sistemul european", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a mai aratat ca, potrivit exercitiului bugetar la zece luni, suma afectata pentru investitii in acest an a fost de 6,4% din PIB (fata de 6,5% din PIB in 2011, in conditiile insa a scaderii deficitului bugetar), iar cheltuielile cu personalul bugetar sunt la acelasi nivel ca anul trecut, "cu o usoara crestere care se va reflecta in special in 2013 si care este negociata cu FMI, pentru reintregirea salariilor bugetarilor".

Dupa primele noua luni a fost consemnat un deficit de 7,17 miliarde de lei, respectiv 1,18% din PIB, fata de un deficit de 2,4% din PIB in perioada similara din 2011 si de 1,17% din PIB la finele lunii august.

Guvernul s-a angajat prin acordul cu FMI sa reduca deficitul bugetar in acest an la 2,2% din PIB, de la 4,3% din PIB in 2011.

Produsul Intern Brut estimat pentru acest an este de 607,3 miliarde lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.