Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au convenit sa amane privatizarea CFR Marfa si listarea unor actiuni Transgaz, apreciind ca momentul actual nu este prielnic pentru astfel de operatiuni, si sa astepte numirea managerilor privati care sa creasca valoarea celor doua companii.

Subiectul a fost discutat de cei doi oficiali in intalnirea avuta, miercuri, la Palatul Cotroceni, in contextul negocierilor cu delegatia Fondului Monetar International, au declarat agentiei MEDIAFAX surse participante.

"Presedintele si premierul au fost de acord sa amane privatizarea CFR Marfa si listarea Transgaz, cu argumentul ca acum nu este momentul prielnic. Cei doi au agreat ca este nevoie ca mai intai sa fie introdus managament privat care sa creasca valoarea celor doua companii si abia apoi sa fie incheiate procedurile de vanzare de actiuni", au aratat sursele citate.

Statul s-a angajat fata de FMI sa vanda pe bursa participatii la unele companii, printre care si un pachet de 15% din actiunile Transgaz.

Operatiunea era programata initial pentru sfarsitul lui iunie, dar a fost amanata din motive tehnice.

Retail jobs

Statul detine 73,51% din actiunile companiei. In actionariatul Transgaz se regaseste si Fondul Proprietatea, care detine 14,98% din titluri, iar restul de 11,5% din actiuni sunt in portofoliile investitorilor de la bursa.

In cazul CFR Marfa, Guvernul intentioneaza sa vanda prin licitatie cu strigare un pachet de actiuni reprezentand 100% din capitalul social al companiei, precum si pachetul care va fi detinut de stat in urma conversiei datoriilor societatii in actiuni si cel rezultat in urma compensarii datoriilor CFR Marfa catre CFR S.A.

Citeste si: Intalnirea Basescu-Ponta s-a incheiat. Nu au discutat despre reprezentarea la UE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.