Ministerul Finantelor Publice (MFP) intentioneaza sa atraga in noiembrie 3,55 miliarde lei prin vanzarea de titluri de stat pe piata interna, cele mai multe licitatii urmand sa fie organizate pentru vanzarea de obligatiuni.

Astfel, in sase din cele opt licitatii programate in noiembrie, administratorii datoriei publice vor sa vanda obligatiuni, cu scadenta cuprinsa in intervalul 2-15 ani, in valoare cumulata de 1,95 miliarde lei.

Prima licitatie se va derula luni, 5 noiembrie, cand Finantele vor sa atraga 500 milioane lei prin certificate de trezoreria cu scadenta la un an.

Spre finalul lunii, pe 26 noiembrie, Trezoreria statului va organiza doua licitatii in aceeasi zi, prin care va redeschide emisiuni de obligatiuni cu scadente pe trei ani si, respectiv, 15 ani. Valoarea indicativa pentru titlurile pe trei ani este de 300 milioane lei, iar prin emisiunea pe 15 ani Finantele vor sa imprumute 100 milioane lei.

Citeste si: Romania a atras 1,5 miliarde de euro prin obligatiuni plasate pe pietele externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.