Business1 Noiembrie 2012

Lectura de un minut

Romania a atras miercuri 1,5 miliarde de euro de pe pietele externe prin lansarea unei emisiunii de obligatiuni denominate in euro cu scadenta la sapte ani.

Obligatiunile prezinta o dobanda de 3,7 puncte procentuale peste midswap, indicatorul de referinta al pietei, au declarat pentru MEDIAFAX surse bancare.

Indicatorul midswap, care variaza pe tot parcursul zilei, se plaseaza la ora transmiterii stirii usor peste1,34%, astfel ca dobanda la imprumut este putin peste 5% pe an.

Potrivit unor surse bancare, cererea totala pentru obligatiunile emise de Romania a fost de circa 4,5 miliarde euro. Finantele vizau initial un pret de 3,75 puncte procentuale peste midswap.

Guvernul a mandatat recent Ministerul Finantelor sa lanseze o noua emisiune de euroobligatiuni pe pietele externe de capital, in suma de minimum 500 milioane euro si maximum 1,5 miliarde euro, valoare care va fi stabilita in functie de conditiile de piata.

Citeste si:
Florin Citu:Voi propune ca informatizarea ANAF sa fie trecuta in CSAT
Florin Citu: "Voi propune ca...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.