Actiunile Apple au coborat sub 600 de dolari, in declin cu aproape 15% fata de mijlocul lunii septembrie, cand au depasit 700 de dolari.

Declinul a inceput la scurt timp dupa ce aplicatia Maps a Apple a inceput sa fie criticata puternic in urma lansarii iPhone 5 la 21 septembrie, scrie MarketWatch, potrivit Wall-Street.ro.

La o saptamana, Jean-Louis Gassee, fost director la Apple devenit intre timp investitor in noi proiecte IT, a scris pe blog ca producatorul iPhone a pierdut aproape 30 de miliarde de dolari din capitalizare ca urmare a esecului hartilor. Directorul general al Apple, Tim Cook, a fost chiar nevoit sa-si ceara scuze pentru probleme si sa recomande clientilor servicii similare ale rivalilor, precum cel al Google.

Actiunile si-au continuat declinul in opctombrie, iar ultima scadere a fost inregistrata miercuri, odata cu reluarea tranzactiilor pe bursele din SUA, oprite doua zile din cauza uraganului Sandy. Cotatia Apple a coborat cu 1,5%, ca reactie la cea mai mare restructurare a managementului din ultimii ani, in urma careia a fost exclus seful diviziei de software pentru telefoane mobile, Scott Forstall, un fost protejat al cofondatorului si fostului CEO Steve Jobs, decedat in octombrie 2011.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.