Franta este nu este competitiva fata de tarile din restul Europei si cu atat mai putin raportat la China, a declarat directorul general al Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC).

"Competitivitatea Frantei pe pietele externe a avut de suferit in ultimii 10 ani. Nicaieri nu este mai evidenta situatia decat in Europa, unde Franta a pierdut cota de piata in ultimul deceniu", a spus Lamy, intr-un interviu acordat CNBC la Paris.

Balanta comerciala a Frantei a fost afectata cel mai puternic in Europa, unde majoritatea statelor trebuie sa respecte o serie de reguli comune.

Pe termen scurt, Franta trebuie sa devina mai competitiva in Europa prin reducerea taxelor pentru companii, "astfel incat sa redobandeasca un oarecare spatiu de manevra", a spus el, potrivit MEDIAFAX.

Guvernul de la Paris va prezenta saptamana urmatoare masuri pentru cresterea competitivitatii economice a tarii.

Totusi, guvernul a detaliat deja planuri pentru majorarea, nu scaderea, taxelor percepute companiilor mari, parte a bugtului de austeritate pentru 2013, care trebuie sa abordeze problema deficitului excesiv.

Aproximativ 100 de directori de companii au transmis, duminica, un apel autoritatilor intr-un cotidian pentru reducerea taxelor pentru forta de munca cu circa 30 de miliarde de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.