Daniela Lulache ar putea conduce Nuclearelectrica. Guvernul Germaniei a redus estimarea de crestere economica. Christoph Waltz il va juca pe Mihail Gorbaciov.

Politica

Romani Criss cere liderilor USL Victor Ponta si Crin Antonescu sa se delimiteze de actele de promovare a rasismului ale lui George Becali si sa sanctioneze comportamentul jignitor al acestuia, cat si pe cel al lui Madalin Voicu, care i-a numit "fraieri" pe reprezentantii Coalitiei Antidiscriminare.

Social

Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care interzice amplasarea de turbine eoliene, emitatoare radio sau constructii peste un anumit regim de inaltime in apropierea obiectivelor militare care fac parte din sistemul de aparare impotriva rachetelor balistice.

Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) are un pronuntat caracter al cercetarii stiintifice, orientandu-se mai mult spre softurile ce aduc dezvoltare economica si in mai mica masura spre cele pentru jocuri, chiar daca acestea dau profit, a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Un focar de varicela a fost confirmat, miercuri, la o gradinita din municipiul Barlad, dupa ce sapte copii cu varsta de pana la sase ani s-au imbolnavit, acestia fiind izolati la domiciliu, in timp ce autoritatile sanitare se asteapta la aparitia de noi cazuri de boala.

Business

Ministerul Economiei propune ca Daniela Lulache, fost director general al Fondului Proprietatea, sa preia temporar functia de director general al producatorului de electricitate Nuclearelectrica, in conditiile in care compania are deja un sef intermiar.

Guvernul a avizat scoaterea din rezerva de stat, sub forma de imprumut, a unor cantitati de combustibil pentru producatori de energie electrica si termica, necesare in perioada de iarna, si a decis ca termenul in care trebuie restituite stocurile imprumutate in 2011 sa fie extins pana la 31 mai 2013.

Citeste si:
Spania preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, de la 1 iulie
Spania preia preşedinţia...

Guvernul Germaniei a redus miercuri estimarea de crestere economica pentru 2013 cu 0,6 puncte procentuale, la numai 1%, din cauza crizei din zona euro si a incetinirii avansului in tarile emergente.

International

Autoritatile israeliene au stabilit un nivel minim pentru aportul zilnic de calorii pe cap de locuitor in Fasia Gaza, pentru a se asigura ca blocada impusa teritoriului palestinian nu va conduce la cazuri de malnutritie, potrivit unui raport militar publicat astazi. Acest document, datand din 2008, a fixat la 2.279 numarul de calorii pe zi de persoana.

Zeci de mii de elevi si studenti demonstreaza pe strazi in Spania, din cauza reformei Educatiei. Zeci de mii de tineri au iesit pe strazile din 70 de orase pentru a cere demisia guvernului.

Lifestar

Actorul austriac Christoph Waltz il va juca pe Mihail Gorbaciov intr-un film despre viata si cariera fostului lider sovietic si despre incheierea Razboiului Rece.

Citeste si:
Israel anunță că eliberarea celor 50 de ostatici din Fâșia Gaza...
Israel anunță că eliberarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.