MECTS a aprobat fisele de lucru la disciplina religie. Antonie Solomin a demisionat din toate functiile UNPR. Brokerul Cristian Sima a disparut.

Social

Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului (MECTS) si Patriarhia Romana au aprobat structura a 26 de fise de lucru la disciplina religie pentru clasa pregatitoare, care include, printre altele, lecturi biblice si dialoguri despre rugaciune si despre relatia omului cu alte fiinte.

International

Traficul aerian civil a fost intrerupt timp de cateva minute miercuri dimineata in Israel, in urma unei alerte false cu privire la patrunderea unui avion neidentificat in spatiul aerian al acestei tari, a anuntat postul militar de radio.

Ministerul rus al Afacerilor Externe se opune ca o statie de metrou din Sankt Petersburg sa se numeasca "Bucuresti", transmitand o scrisoarea in acest sens catre primaria orasului Sankt Petersburg.

"Romania este un stat care nu poate fi calificat drept prietenos, iar relatiile cu Bucurestiul stagneaza", anunta scrisoarea Ministerului rus de Externe, potrivit postului de radio citat.

Politica

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a demisionat din toate functiile detinute in UNPR motivand ca a obtinut un scor mic la alegerile locale si a pierdut Primaria in fata Liei Olguta Vasilescu, fostul edil adaugand ca nu se retrage din politica, ci analizeaza ofertele altor partide.

Business

Potrivit unor informatii transmise Wall-Street.ro de clienti WBS Holding, brokerul Cristian Sima nu este de gasit de mai bine de 10 zile, iar tranzactiile pe pietele internationale au fost oprite. Totodata, Sima a fost revocat astazi din pozitia de Presedinte-Director general al Bursei din Sibiu.

Franklin Templeton a transmis miercuri Bursei ca va continua sa administreze Fondului Proprietatea, in conformitate cu statutul actual, avand in vedere ca versiunea la care face referire decizia instantei nu este cea in vigoare in prezent.

Citeste si:
Orban, despre menținerea lui Bode la Interne: „Principala...
Orban, despre menținerea lui...

EADS si BAE Systems au renuntat la planurile de fuziune, tranzactie estimata la 45 miliarde de dolari, pe fondul opozitiei guvernelor europene implicate in proces, abandonand aspiratiile de a crea cea mai mare companie de inginerie aerospatiala si aparare din lume.

Lifestar

Beyonce s-a retras din distributia remake-ului filmului "S-a nascut o stea/ A Star Is Born", ce va fi regizat de Clint Eastwood, din cauza agendei sale prea incarcate, insa spune ca spera sa lucreze cu legendarul cineast "candva, in viitor".

Actorul american Brad Pitt, primul barbat care a fost ales sa reprezinte imaginea pe plan international a celebrului parfum feminin Chanel No. 5, a primit suma de 7 milioane de dolari pentru aceasta campanie de promovare, care va fi lansata pe 15 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.