Instabilitatea politicienilor este blamabila, dar ne-am obisnuit cu ipocrizia politica, spune intr-un editorial, Claudiu Vrinceanu, redactorul-sef al publicatiei de business Wall-Street.ro.

Solutia concreta la situatia Oltchim si o tema de reflectie pentru perioada ce urmeaza:

O solutie in care cred este cea sindicalista, pentru care pledeaza economistul Hans-Hermann Hoppe (vezi Constitutia si strategia libertatii):„Posesiunea activelor se cuvine a fi imediat transferata catre cei care le utilizeaza - pamantul agricultorilor, fabricile muncitorilor, strazile celor ce le intretin sau rezidentilor, scolile profesorilor, birourile birocratilor etc.”.

Practic, metoda se rezuma la vanzarea activelor detinute si administrate ineficient de stat catre producatorii Oltchim, nimeni altii decat angajatii combinatului din Ramnicu-Valcea. Argumentatia economica este simpla: recunoasterea drepturilor de proprietate ale salariatilor asupra unei cote-parti din activele intreprinderii este insotita de beneficii economice pentru populatie in general: astfel, va lua nastere “un nou capitalist-intreprinzator din randul celor care au deja o experienta de ordin tehnologic in productie”.

Cititi mai mult pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.