Guvernul Romaniei a fost atentionat de la Bruxelles ca este lipsit de viziune si strategie pentru bugetul 2014-2020.

Sefa Unitatii pentru Romania din DG REGIO a atentionat Guvernul ca procesul de elaborare a pozitiei Romaniei fata de viitoarea perioada de programare a bugetului UE nu este derulat corespunzator, iar recomandarile CE nu sunt luate in consideratie integral, criticandu-i lipsa de viziune si strategie.

Atentionarile au fost transmise de Angela Martinez-Sarasola, sefa Unitatii pentru Romania din cadrul DG REGIO (Directoratul General pentru Politica Regionala al Comisiei Europene), in contextul in care la nivelul Uniunii Europene exista discutii privind bugetul rezervat statelor membre pentru perioada 2014-2020.

Oficialul Comisiei Europene arata, in doua documente oonfidentiale obtinute de MEDIAFAX, ca este dezamagit ca procesul de elaborare a pozitiei Romaniei nu se deruleaza corespunzator, recomandarile facute de Comisie nefiind luate in consideratie in intregime.

TOATE Programele Operationale Sectoriale ar putea fi suspendate

Acesta a atentionat ca nu exista un progres suficient, mai ales comparativ cu alte state membre, aratand ca lipseste abordarea strategica si viziunea asupra urmatoarei perioade.

Oficialul european a insistat ca pozitia Romaniei sa plece de la intocmirea unor strategii sectoriale, in a caror elaborare sa fie implicate directiile de politici din ministere si nu autoritatile de management, iar strategiile respective sa identifice situatia existenta in fiecare domeniu, nevoile pentru domeniile respective si sectoarele pe care se doreste sa se puna accentul in perioada viitoare de programare.

Potrivit sursei citate, Comisia nu a finalizat inca pozitia sa in privinta negocierilor cu Romania pentru viitoarea perioada de programare, desi se preconiza ca aceasta sa fie gata la inceputul lunii septembrie, dar se asteapta ca documentul sa fie definitivat la sfarsitul lunii octombrie.

Citeste si:
Război Israel-Hamas/Ursula von der Leyen: „Aclamarea teroriștilor...
Război Israel-Hamas/Ursula...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.