Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim.

[UPDATE] Dan Diaconescu este declarat oficial castigatorul licitatiei

Remus Vulpescu, seful Oficiului Participantilor Statului si Privatizarii in Industrie, a inceput la ora 17:00 conferinta in care anunta castigatorul licitatiei. Dan Diaconesc a castigat licitatia pentru pachetul de actiuni al Ministerului Economiei din moment ce a depus oferta cea mai avantajoasa pentru Guvern.

"Conform punctajelor anuntate se retine ca punctajul maxim a fost inregistrat de domnul Diaconescu Cristian Dan care a facut o ferta in valoare de 203 milioane de lei. (...) Urmare a analizarii ofertelor de cumparare a actiunilor Oltchim si in considerarea declaratiilor si angajamentelor lui Dan Diaconescu, sub rezerva aducerii lor aducerii lor la indeploinire, ofertantul este declarat adjudecatar", a afirmat Vulpescu.

Remus Vulpescu a mai declarat la inceputul conferintei ca singura oferta de vanzare in bloc, cea depusa de PCC, are un pret prea mic pentru a fi acceptata. Creanta Electrica SA nu a putut fi vanduta deoarece pretul ofertat de Chimcoplex este mai mic decat pretul minim care poate fi acceptat.

"Va asteptam domnule Diaconescu chiar luni la ora 10:00 sa semnati contractul de vanzare. Sa fie intr-un ceas bun. Sa fie mai bine pentru Oltchim. Sa fie mai bine pentru Valcea", a conchis domnul Vulpescu.

""Prima privatizare televizata in direct in Romania a fost una foarte curata. In general sunt numarul unu, lucrurile erau clare. Va anunt ca nu am dat spaga, nici domnului Vulpescu, nici domnului Ponta, si totusi am luat combinatul. Ar trebui si alti romani sa castige urmatoarele licitatii: Tarom, CFR. Astept sa ma sune domnul Ponta si sa ma felicite", a declarat Dan Diaconescu.

Citeste si:
Comisia Europeana cere Romaniei sa recupereze de la Oltchim...
Comisia Europeana cere...



Mai multe surse au declarat pentru stirileprotv.ro ca Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru Oltchim.

Oferta lui Dan Diaconescu pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) a fost de 203,14 milioane lei (45 milioane euro).

Oferta se refera doar la pachetul de actiuni al Ministerului Economiei, de 54,8%, nu si la creantele Electrica si AVAS, in suma de 410 milioane euro. Totalul creantelor asupra combinatului este de circa 700 de milioane de euro.

Citeste si:
Gigi Becali, despre situația lui Dan Diaconescu. Ce a zis despre...
Gigi Becali, despre situația...

Privatizarea Oltchim a fost un proces marcat de tensiuni si de scandaluri. Angajatii au protestat zile la rand pentru a-si cere drepturile salariale, cu putin timp inainte de inceperea procedurilor de licitatie.

Dan Diaconescu a anuntat pe 8 septembrie ca vrea sa cumpere Oltchim, iar "partenerul sau de afaceri" va fi poporul roman. In momentul in care Diaconescu a ajuns sa depuna dosarul sau, acesta nu s-a putut abtine sa se certe cu Remus Vulpescu. In ciuda faptului ca dosarul a fost depus dupa termenul limita (la 12:04, termenul limita fiind ora 12:00), oferta lui Diaconescu a fost admisa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.