Seful Departamentului Schengen - MAI, chestorul-sef de politie Marian Tutilescu spune ca acest lucru se va intampla indiferent daca Romania va fi primita sau nu in Spatiul Schengen.
Responsabilul MAI cu dosarul Schengen, chestorul-sef de politie Marian Tutilescu, atrage atentia asupra beneficiilor pe care le pot avea romanii ca tara membra a Uniunii Europene si, ulterior, ca stat membru Schengen.

“Intrarea in Spatiul Schengen nu inseamna neaparat liberalizarea pietei de munca pentru cetatenii romani. Liberalizarea pietei de munca va opera la sfarsitul anului 2013 in toate statele membre. (...) Aceasta e perioada limita pentru Romania si Bulgaria. Deci, din 2014, toti romanii vor avea accesul liber pe piata fortei de munca, chiar daca intram sau nu in Schengen. Intre timp, unele state au liberalizat piata pentru romani. Am in vedere Irlanda, chiar si Franta a luat unele masuri favorabile in acest sens pentru Romania si Bulgaria.”, a declarat Tutilescu, citat de evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.