Autoritatea de management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU) trebuie sa remedieze pana in 6 octombrie deficientele constatate de Comisia Europeana, pentru a evita suspendarea platilor,

Reprezentantii MAEur considera ca misiunea este una "imposibila", relateaza MEDIAFAX.

Directorul general al AM POSDRU, Cristian Ababei, a declarat, luni, ca Romania a primit in 7 august o scrisoare de presuspendare a platilor din partea Comisiei Europene (CE) si, potrivit legislatiei in vigoare, acest lucru inseamna ca are doua luni la dispozitie pentru punerea in aplicare a recomandarilor facute de catre CE.

Ababei a precizat ca acest termen urmeaza sa expire in 6 octombrie, iar AM POSDRU a pregatit un plan de masuri care urmeaza sa fie transmis CE in aceasta saptamana.

Principalele probeme semnalate in raportul de audit al CE se refera la procesul de evaluare si selectie, care arata deficiente sistemice si faptul ca nu asigura selectia proiectelor calitative, dar si la faptul ca regulile nationale de eligibilitate sunt ambigue in masura in care permit o alocare si o utilizare ineficiente a resurselor in implementarea proiectelor.

Potrivit raportului de audit al CE, s-a mai constatat ca verificarile de management prezinta deficiente in ceea ce priveste metodologia aplicata, precum si costuri ridicate aferente resurselor umane, care nu au putut fi justificate prin rapoartele de activitate sau prin documentele de suport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.