Premierul Victor Ponta a prezentat rectificarea bugetara aprobata dupa sedinta Guvernului de joi.

Premierul a inceput conferinta de presa in care a prezentat noul buget precizand ca a avut o zi "agitata, dar pozitiva".

"In ceea ce priveste rectificarea bugetara. Am preluat in luna mai un buget deja aprobat, un buget aprobat de vechiul guvern, construit cu o alta filosofie. Nu doar de austeritate dar si o filosofie anti-sociala. O filosofie pe termen foarte foarte scurt. Foarte multe institutii si domenii impotante aveau finantarea asigurata doar pana in toamna. S-or fi gandit ca ajung ei in toamna si dupa mai vad. Nu au ajuns ei in toamna, am ajuns noi", a declarat Ponta.

Victor Ponta a oferit asigurari ca toate cele decise in cursul zilei de joi se incadreaza in cifrele macroeconomice si in acordurile stabilite cu partenerii internationali. Fondurile suplimentare necesare pentru aceste modificari au fost sustrase din diferite proiecte de investitii.

"Reintregirea salariilor bugetarilor taiate in 2010 de presedintele Basescu si guvernul Boc si restituirea acelor pensii incasate in mod ilegal. Aceste doua obligatii au figurat pe primul loc in efortul nostru bugetar. Astazi avem toate sumele in buget deci pot sa le asigur 100%", a spus Ponta.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Alte prevederi ale rectificarii bugetare

Deblocarea posturilor in MAI, MAPN si in ministerul Justitiei

"Am asigurat si putem asigura angajarea in cadrul MAI, MAPN a absolventilor academiilor din 2012 si din 2011"

"Am prevazut in buget sumele pentru angajarea a 564 de judecatori si grefieri, magistrati si personal auxilier pentru a putea implementa de la 1 februarie 2013 a codului de procedura civila"

Platirea burselor la ministerul Educatiei

Citeste si:
Ciucă: Am stabilit să avem un procent de 7% pentru investiții în...
Ciucă: Am stabilit să avem un...

"La ministerul Educatiei s-au facut pregatirile necesare pentru clasa 0 sau cum s-a numit clasa pregatitoare, dar am asigurat si sumele pentru doctoranzi au fost prevazute".

Bani pentru autoritatile locale

"In cadrul administratiei locale o suma totala de 600 de milioane de lei va asigura plata arieratelor sau a datoriilor locale catre furnizorii si creditorii autoritatilor publice locale. Este o obligatie pe care o avem fata de FMI de a reduce arieratele autoritatilor locale. Este un tip de sprijin mic dar atat am putut si este important"

Asigurarea subventiilor pentru agricultori

"In cadrul sprijinului pentru agricultura, pritnr-o politica extrem de ingenioasa a acutalei conduceri se asigura subventiile atat pentru crescatorii de animale cat si suntem in masura sa incepem proiectele pentru a sprijini agricultorii afectati de seceta"

Utilizarea fondurilor europene

"In legatura cu fondurile europene, auditurile efectuate in 2010 -2011 au relevat grave deficiente in modul in care Romania a accesat fondurile europene. S-ar putea sa ne trezim ca trebuie sa dam inapoi bani europeni accesati. Am luat toate masurile. De la finele anului 2011 am intrat pe proceduri corecte. "

Citeste si:
Nicolae Ciucă, desemnat candidat la funcția de premier: „Sperăm ca...
Nicolae Ciucă, desemnat...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.