Conform sondajului Eurobarometru, opiniile cetatenilor despre Strategia Europa 2020, care este strategia de crestere economica a UE, sunt incurajatoare.

Conform unui sondaj de opinie bianual efectuat de Comisia Europeana, din primavara anului 2012, europenii sustin initiativele de crestere economice, stabilitate si crearea locurilor de munca prezentate de Uniunea Europeana.

Opinia publica din UE considera drept cele mai importante prioritati modernizarea pietelor muncii pentru a crea locuri de munca si acordarea de ajutor persoanelor excluse din punct de vedere social.

  • 40% dintre europeni sunt de parere ca Uniunea Europeana este pe calea cea buna in ceea ce priveste iesirea din criza, o mare parte din oameni fiind de parere ca partea cea mai dificila a crizei a trecut.
  • 30% dintre europeni cred ca impactul crizei asupra pietei fortei de munca a atins deja nivelul maxim.
  • 8 din 10 europeni sunt de parere ca statele membre ale UE ar trebui sa aiba o relatie de colaborare mai stransa ca urmare a crizei iar mai mult din jumatate dintre europeni cred ca UE va iesi mai puternica din criza.

Cu privire la situatia economiilor nationale, parerile difera de la un stat la altul:
  • Peste trei sferturi din cetatenii suedezi, luxemburghezi si germani afirma ca situatia economica este buna.
  • Mai putin de 5% din cetatenii irlandezi, portughezi, spanioli si greci impartasesc aceasta opinie.

In general, in cursul ultimelor 6 luni, procentul persoanelor care afirma ca situatia actuala a economiei nationale este buna, si anume 27% (-1), precum si procentul celor care considera ca situatia este proasta, 71% (procent neschimbat) au ramas relativ stabile.

Citeste si AUSTERITATE in Europa: Italia si Franta promit sa "stranga cureaua"
BERD inrautateste estimarea economica pentru Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.