Hidroelectrica a pregatit documentatia pentru a cere activarea clauzei de forta majora, dupa ce seceta s-a instalat din nou in cea mai mare parte a zonelor tarii.

"Prognoza s-a revizuit, acum se estimeaza ca vom produce 13 TWh, chiar mai putin decat anul trecut. Mai mult, ni s-a marit (de catre ANRE-nr) cantitatea pe care trebuie sa o livram populatiei la 5,5 TWh si ni s-a scazut pretul de la 86 la 72 de lei/MWh", au afirmat sursele, citate de jurnalul.ro.

Problema nu este noua pentru companie, aceasta declansand forta majora anul trecut in luna septembrie anul trecut dupa ce ce timp de cateva luni compania a ignorat prognozele si a cumparat energie de pe OPCOM pentru a-si indeplini obligatiile din contracte.

Problemele cu apa au fost mereu in atentia societatii in acest an, insa au trecut in plan secundar din cauza insolventei si a renegocierilor perpetue cu "baietii destepti".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.