La solicitarile FMI, autoritatile romane s-au angajat din 2011 sa rezilieze toate contractele pe care Hidroelectrica le avea in afara pietei de energie OPCOM.

La inceputul lunii mai, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, in urma discutiilor de la BNR cu reprezentantii FMI si ai Comisiei Europene, a afirmat ca va renegocia contractele cu asa numitii "baieti destepti" din energie in maximum zece zile.

Chitoiu renegociaza contractele cu “baietii destepti” din energie in maxim 10 zile

In ciuda promisiunilor puterii, niciunul dintre beneficiarii contractelor directe de achizitie a electricitatii de la Hidroelectrica nu a acceptat reducerea perioadelor de livrare, relateaza romanialibera.ro.

Hidroelectrica a livrat in 2011 „baietilor destepti" energie de 360 milioane de euro, in scadere cu 300 de milioane de lei fata de 2010, contractele bilaterale reprezentand jumatate din vanzarile companiei de stat in anul trecut. Hidroelectrica a realizat vanzari de 3,01 miliarde de lei in 2011, cu 7,6% mai reduse fata de nivelul de 3,26 miliarde lei inregistrat in 2010, se arata in raportul anual al Hidroelectrica.

Companiile care au avut cele mai mari contracte in 2011 sunt Alro, Energy Holding , Alpiq RomEnergie , ArcelorMittal Galati (contract expirat la finalul lui 2011), EFT Romania, Alpiq RomIndustries si Electromagnetica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.