Documentarul Grolsch Experience Hotel a fost bazat pe un experiment real, desfasurat la inceputul lunii mai, intr-un loc retras din apropierea Muntilor Bucegi.

Scopul proiectului a fost acela de a surprinde relatia dintre timp si creativitate prin prisma unui grup format din 14 experimentalisti. Acestia au fost: ilustratorul Ana Botezatu, realizatorul de programe la Radio Guerrilla Bogdan Serban, jurnalistii Cristian Neagoe, Cristian Lupsa, Vlad Tausance si Vlad Ursulean, artistul Doru Trascau, pictorul Dan Ungureanu, cofondatorul Artskul Georgiana Toea, cofondatorul revistei TATAIA Ioana Cotulbea, actrita Ioana Blaj, cantareata de jazz Luiza Zan, editorul LOVE ISSUE Constantin Nimigean si coregrafa Madalina Dan.

Pentru a testa creativitatea participantilor, pe parcursul celor aproape 4 zile din Grolsch Experience Hotel, acestora le-au fost propuse diverse activitati tinute de mesteri, printre care pictura, pirogravura, exercitii de scris si de actorie, reciclare artistica sau realizare de suveniruri cu obiecte din hotel.

Una dintre observatiile cercetatorilor proiectului, care au urmarit indeaproape experimentul, a fost aceea ca timpul pe care l-au avut la dispozitie a potentat atat creativitatea individuala, cat si cea a grupului. Acest lucru s-a datorat lipsei elementelor specifice lumii digitale care a stimulat aparitia omului analogic, deschis creativitatii. De asemenea, un alt lucru interesant de observat de catre cei doi cercetatorii a fost faptul ca timpul perceput de catre grup a fost mai aproape de cel adevarat decat timpul perceput de catre fiecare dintre ei. Neavand posibilitatea sa se bazeze pe un ceas, reperele participantilor au devenit evenimentele petrecute in experiment, ritmul propriu sau al grupului.

In documentar veti vedea toate aceste experimente si marturiile participantilor despre experienta avuta, filmate la scurt timp dupa iesirea din casa.

Citeste si:
Oferta de 2,5 mld euro pentru marcile Peroni,Grolsch si Meantime
Oferta de 2,5 miliarde euro...

Va invitam sa aflati mai multe detalii despre experimentul Grolsch vizitand www.experimentalist.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.