Unul din trei angajatori la nivel global considera ca lipsa de candidati disponibili pe piata reprezinta principala cauza a deficitului de personal.

Aceasta este concluzia unui studiu recent realiza de Manpower Group. Conform studiului, printre cauzele deficitului de personal se numara si:

  • lipsa de competente tehnice,
  • lipsa de experienta,
  • lipsa abilitatilor de comunicare
  • pretentiile salariale ridicate.
In Romania, 61% dintre angajatori reclama o lipsa a competentelor tehnice la nivelul candidatilor, iar 57% se plang de o lipsa a competentelor specifice industriei si experientei, relateaza jurnalul.ro.

Studiul mai arata ca majoritatea companiilor incearca sa-si acopere deficitul de personal calificat prin investitii in training, extinderea ariei de recrutare dincolo de piata locala sau numirea in pozitiile vacante a personalului fara competente, dar care prezinta potential de dezvoltare. Asadar, banii care pareau economisiti in primii ani de criza, prin indepartarea specialistilor, sunt investiti acum in scolirea unui personal neperformant, iar companiile pierd din toate punctele de vedere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.