Toate proiectele din POSDRU aflate in implementare vor fi verificate, iar procedurile de verificare a cererilor de rambursare vor fi revizuite.

Guvernul a aprobat Planul de masuri preliminare pentru POSDRU, propus de ministrul Muncii, Mariana Campeanu, si de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, in vederea remedierii deficientelor constatate in acest program, a anuntat, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Ponta: Fondurile europene din POSDRU au fost "furate"

Masurile care vor fi luate in regim de urgenta vor fi urmatoarele:

- verificarea tuturor proiectelor aflate in implementare prin personalul existent si prin externalizare;

- revizuirea procedurii privind verificarea cererilor de rambursare (administrativ si la fata locului);

- revizuirea procedurii de evaluare in functie de rezultatele studiului privind rezonabilitatea costurilor (inclusiv cele salariale) si in functie de recomandarile auditorilor;

- securizarea si imbunatatirea sistemelor informatice de la nivelul POSDRU;

- modificarea procedurilor de lucru, precum si semnarea protocoalelor operationale, relateaza MEDIAFAX.

Barbu, despre acuzatiile legate de POSDRU: Ponta e intr-o mare eroare

Pana la comunicarea concluziilor verificarilor efectuate de catre Comisia Europeana (in perioada aprilie - mai 2012), Autoritatea de Management pentru POSDRU a elaborat Planul de masuri preliminare, care va fi revizuit pentru a include si elementele suplimentare ce vor rezulta din rapoartele de audit ale Comisiei Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.