Le Figaro aminteste ca Angela Merkel s-a opus cu vehementa, pana acum, ideii organizarii unui referendum.


In cursul unei discutii cu presedintele Greciei, Carolos Papoulias, Angela Merkel "a evocat ideea organizarii unui referendum, in paralel cu alegerile din iunie, pentru a se afla daca cetatenii greci doresc sau nu ramanerea in zona euro", precizeaza Biroul premierului elen, potrivit mediafax.

Sugestia Angelei Merkel "mai ales intr-o perioada electorala este regretabila si nu poate fi acceptata
", a adaugat Samaras.

Liderul partidului de stanga din Grecia o ataca pe Angela Merkel

"Doamna Merkel este obisnuita sa se adreseze liderilor politici din Grecia ca si cum ar fi vorba de o tara aflata sub protectorat", a acuzat Alexis Tsipras, liderul miscarii de stanga extrema Syriza, care a creat surpriza la alegerile din 6 mai, ocupand locul doi. Acest partid este favorit la scrutinul din 17 iuunie, scrie HotNews.

Presedintele partidului socialist Pasok a declarata caorganizarea unui referendum tine de competenta guvernului si a parlamentului grec si nu de Uniunea Europeana.

Consecintele iesirii Greciei din Zona Euro

Scenariul unei iesiri a Greciei din zona euro a fost tot mai invocat in ultimele zile, dupa ce sefii principalelor partide de la Atena nu au ajuns la un acord pentru formarea unui guvern, in urma alegerilor legislative din 6 mai, relateaza evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.