Premierul elen Lucas Papademos, seful guvernului care ar fi trebuit sa-si incheie mandatul odata cu formarea unui nou executiv dupa alegerile de la inceputul lunii mai, a avertizat presedintia ca statul ar putea intra in incetare de plati la inceputul lunii iunie, mai devreme decat se credea.

Papademos i-a trimis o scrisoare presedintelui tarii, Karolos Papoulias, afirmand ca rezervele financiare ale Greciei, deja foarte reduse, se vor epuiza complet daca incertitudinea politica continua.

Iesirea Greciei din zona euro pare tot mai posibila

Fondurile s-ar putea epuiza mai rapid decat se credea initial, intrucat creditorii internationali au retinut un miliard de euro din transa vitala de 5,2 miliarde de euro a ajutorului extern pentru Atena. Cele circa patru miliarde de euro au fost transferate tarii saptamana trecuta, conform mediafax.ro.

Paralizia politica din ultimele cateva saptamani a redus drastic capacitatea mecanismului de colectare a taxelor, iar veniturile au coborat accelerat. Veniturile au scazut de la 40 de milioane de euro pe zi la mai putin de 25 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.