Business 14 Mai 2012 12:06
Tensiunile politice din Grecia au adus in prim plan posibilitatea iesirii din zona euro, Europa incepand sa estimeze consecintele unei astfel de decizii, iar Der Spiegel deschide editia de luni cu un material intitulat "Acropole, adio - de ce ar trebui ca Grecia sa paraseasca euro".

Negocierile politice de la Atena vor continua luni, intermediate de presedintele Karolos Papoulias, dupa ce partidul de extrema stanga Syriza, care a reusit sa obtina locul al doilea la alegerile generale din 6 mai, a refuzat sa sustina un guvern de uniune nationala care ar sprijini programul convenit cu institutiile financiare internationale, informeaza MEDIAFAX.

Ministrul german de Finante: Zona euro ar supravietui iesirii Greciei

Cele doua partide dominante din Grecia, care sustin acordul cu UE si FMI, nu au reusit sa obtina impreuna majoritatea parlamentara. Grecia se apropie astfel de o noua runda de alegeri anticipate, iar posibilitatea iesirii tarii din zona euro nu mai reprezinta un subiect tabu in Europa.

Plecarea Greciei "nu ar fi neaparat fatala, dar nu este deloc atractiva", a declarat sambata Patrick Honohan, membru in Consiliul Guvernatorilor Bancii Centrale Europene, potrivit Bloomberg.

Parlamentari germani: Grecia ar trebui sa iasa din zona euro daca vrea

Iesirea Greciei din zona euro este posibila din punct de vedere tehnic, dar ar aduce daune monedei euro, a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.