Un copil de 11 ani din Olanda, Jurre Hermans, a venit cu o solutie privind rezolvarea problemei datoriilor Greciei.

Acesta a mai propus un plan radical, care sa ajute la scoaterea zonei euro din criza pe care au generat-o grecii.

Jurre Hermans s-a numarat printre cei 452 de candidati care si-au trimis propunerile pentru a castiga un premiu in valoare de 250.000 de lire sterline (300.000 de euro) propus de Lordul Wolfson economistului care va raspunde la intrebarea: "Daca unele state membre vor parasi Uniunea Economica si Monetara, care ar fi cel mai eficient mod de a manageria procesele economice pentru a asigura prosperitatea si cresterea economica a celorlalti membri in viitor?", scrie Huffington Post.

Baiatul din Olanda, care l-a rugat pe tatal sau doar sa-l ajute cu traducerea explicatiei pentru a o trimite catre juriu, precizeaza ca s-a gandit la solutia prezentata, deoarece este ingrijorat de actuala situatie a zonei euro. Iata continutul scrisorii, citat de guardian.co.uk:

"Toti grecii ar trebui sa-si duca euro la banca. Ii pun pe toti intr-un bancomat (vezi stanga in desenul meu). Vedeti voi, grecul nu pare fericit! Insa el primeste inapoi drahme, vechea moneda a Greciei.

Banca da toti acesti euro Guvernului de la Atena (vezi stanga-sus in desenul meu). Toti acesti euro formeaza impreuna o clatita sau o pizza (vezi sus in desenul meu). Acum, guvernul poate incepe sa-si achite toate datoriile, toata lumea care are de luat bani va primi o felie din pizza. Vedeti ca toti euro din pizza merg catre companiile si bancile care au imprumutat Grecia (vezi dreapta in desenul meu).

Acum vine partea inteligenta a ideii mele:

Grecii nu vor sa-si schimbe euro pe drahme pentru ca stiu ca acestea isi vor pierde dramatic din valoare. Incearca sa-si tina sau sa-si ascunda euro. Stiu ca, daca vor astepta mai mult, vor primi mai multe drahme pentru euro.

Citeste si:
Eurodeputații votează azi rezoluția cu privire la aderarea României...
Eurodeputații votează azi...

Asa ca, daca un grec incearca sa-si tina euro (sau sa-si duca euro la o banca din alta tara, precum Olanda sau Germania) si este descoperit, va primi o amenda la fel de ridicata sau chiar dubla fata de suma pe care a incercat sa o ascunda!

In acest fel, ma asigur ca toti grecii isi aduc euro la o banca elena si astfel guvernul isi poate plati toate datoriile. Sper ca ideea mea sa va ajute!

Bineinteles, daca o tara isi achita integral toate datoriile, poate reveni in zona euro.

Ceva mai multe despre mine: am 10 ani, iubesc animalele – am un caine si o pasare. Traiesc intr-o familie cu cinci membri in Olanda. Am cinci prieteni cu care ma joc toata ziua, in special pe afara.

P.S. M-a ajutat tata cu traducerea, avand in vedere ca eu vorbesc olandeza.

Salutari din Olanda, Jurre Hermans "

Desi ideea copilului nu a fost retinuta pe lista celor cinci finalisti propusi pentru premiul Wolfson, el a primit o mentiune speciala din partea juriului, precum si un premiu in valoare de 100 de euro.

Citeste si:
Cum gestionezi datoriile afacerii tale într-un mod inteligent
Cum gestionezi datoriile...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.