Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, sustine ca Romania este, in prezent, "una dintre cele mai prietenoase tari din UE privind energia regenerabila", afirmand ca au fost depuse spre finantare peste 250 de proiecte in acest domeniu.

"Daca vorbim despre energia regenerabila, in momentul de fata Romania este una dintre cele mai prietenoase tari din Uniunea Europeana privind energia regenerabila. La acest capitol, acordam subventii importante de la Ministerul Economiei pentru proiecte deja depuse, dam subventii de la Fondul de Mediu. Romania trebuie sa ajunga ca in 2020 sa aiba 24% energie regenerabila produsa", a spus Borbely, conform MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, in prezent sunt depuse spre finantare 257 de proiecte inaintate de companii care investesc in energie regenerabila.

Borbely a caracterizat situatia celor 257 de proiecte ca fiind una buna, dar a precizat ca "Romania trebuie sa analizeze si sa decida cum va gospodari posibilitatile" din domeniul energiei verde.

Ministrul Ministrul, Laszlo Borbely, si ministrul Economiei, Lucian Bode, au facut, miercuri, o vizita in Salaj, unde s-au intalnit cu reprezentantii administratiilor locale, cu ai Consiliului Judetean si ai Prefecturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.