Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism a trimis Ministerului Turismului o plangere impotriva siteurilor de cupoane in legatura cu listarea pe aceste siteuri a unor oferte turistice care contravin legislatiei in vigoare.

"Foarte multe "oferte" din aceste website-uri sunt mincinoase si intra in categoria spam, avand in vedere ca unii client nu solicita aceste oferte. In cele mai dese cazuri, daca este vorba despre un bilet de avion, se comunica pretul fara taxe de aeroport sau de bagaje, ceea ce contravine Hotararii Guvernului nr. 560/2009 privind stabilirea unor masuri pentru asigurarea aplicarii Regulamentului (CE) nr. 1.008/2008 al Parlamentului European si al Consiliului din 24 septembrie 2008 privind normele comune pentru operarea serviciilor aeriene in Comunitate, sau apar afirmatii gen "reducere 70%" dar pretul este unul absolut normal si pe care il gasesti pe orice site de turism (va putem prezenta la cerere exemple multiple in acest sens).

Exista unele site-uri (de ex. www.groupon.ro) care incaseaza pe servicii turistice suma integrala, pe care o trimit mai apoi catre o agentie de turism sau hotelier. ncasarea unor sume de bani pentru servicii turistice inainte de incheierea contractului cu turistul si fara a avea o asiguare de insolventa (pentru a asigura banii platiti in avans de catre turist in caz de insolventa conform directivei europene"

Citeste integral plangerea trimisa de ANAT catre Ministerul Turismului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.