Gigantul Google pregateste o schimbare in formula motorului sau de cautare, mai precis una cele mai mari modificari din istoria companiei si ar putea afecta milioane de site-uri care se bazeaza pe actuala clasificare in topul afisarilor rezultatelor.

Google vrea sa se apropie mai mult de conceptul de "cautare semantica". In urmatoarele cateva luni, motorul de cautare Google va afisa mai mult decat o simpla lista cu linkuri, ci va prezenta mai multe informatii si raspunsuri directe la intrebari, in partea de sus a paginii de cautare, potrivit capital.ro.

De exemplu, daca introduci in casuta de cautare: "care sunt cele mai mari 10 tari din lume?", Google iti va afisa raspunsul, iar apoi o lista cu paginile care sunt relevante.

Amit Singhal, vicepresedinte la Google, a declarat intr-un interviu recent ca motorul de cautare va afisa rezultate mai bune la cautarile internautilor, pe baza unei baze de date ce contine sute de milioane de "entitati" (locuri, oameni si lucruri). Compania a strans aceasta baza de date in ultimii doi ani, "pe furis".

Cat ai da pentru intimitatea ta? Google o cumpara

Motorul de cautare Google se va apropia mai mult modului in care oamenii inteleg lumea, a spus Singhal, adaugand ca la multe cautari din ziua de azi "tinem pumnii si speram sa existe o pagina web care sa corespunda cautarii noastre".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.