Ministrul Turismului vrea sa propuna ca agentiile de turism sa nu plateasca TVA pentru serviciile care aduc turisti straini in Romania.

Masura ar putea duce la scaderea tarifelor si la cresterea numarului de turisti. Propunerea este motivata de faptul ca aducerea turistilor straini in tara se incadreaza in categoria exportului de servicii turistice, iar firmele romanesti nu platesc TVA pentru exporturi.

"O masura importanta pentru turism ar fi sa nu mai existe TVA la incoming [n.r. aducerea turistilor straini in Romania]. Este o neintelegere legislativa la mijloc, pentru ca incoming-ul inseamna export de servicii turistice, iar firmele romanesti nu platesc TVA pentru exporturi", a declarat ministrul Dezvoltarii regionale si Turismului, Cristian Petrescu, citat de hotnews.ro.

In aceasta directie, Petrescu a afirmat ca va initia un studiu si il va prezenta Ministerului Finantelor, astfel incat, "atunci cand economia o va permite", statul sa scuteasca de plata TVA pe exportatorii de servicii turistice, adica pe turoperatorii care aduc turisti straini in Romania.

In prezent, agentiile de turism platesc o taxa de 24% pentru serviciile de incoming, in vreme ce hotelurile platesc o taxa de 9%.

Citeste si:
Bucuresti atrage mai multi turisti decat Washington

Mai multi turisti straini in Romania in 2011


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.