Bucuresti se claseaza pe locul 55 in topul celor mai vizitate orase din lume pentru anul 2010 in fata unor orase precum Washington, Atena si Milan.

Topul realizat de Euromonitor International cuprinde 100 de orase si claseaza Bucuresti pe locul 55, in functie de cati calatori au sosit in capitala in anul 2010. Bucuresti a pierdut peste 30 de pozitii, avand in vedere ca in 2009 se afla pe locul 21 in acelasi top, in fata unor orase foarte populare precum Amsterdam si Praga.

Turismul mondial insa si-a mai revenit din recesiunea economica in anul 2010. Desi Bucuresti a pierdut pozitii in top, numarul de calatori care au vizitat orasul a crescut cu 5,4% fata de 2009.

In plus, Bucuresti a reusit sa inregistreze mai multe sosiri de calatori decat Atena (oras aflat pe pozitia 77), Washington (83) si Milan (65).

Cele mai populare orase din lume sunt Singapore (20 milioane de sosiri in 2010), Hong Kong (18 milioane) si Londra (14 milioane).

Citeste si:
Bucuresti, unul dintre cele mai "cool" orase europene
Turistii canadieni si americani, sfatuiti sa mearga in Romania
Predeal, cea mai ieftina statiune de schi din Europa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.