Mesajele de cel mult 140 de caractere din acest an de pe Twitter au contribuit la mobilizarea protestatarilor, au anuntat inlaturarea sau moartea unor dictatori, precum si evenimentele cele mai importante ale lui 2011, relateaza Huffington Post, in editia electronica.

Twitter numara in prezent peste 100 de milioane de utilizatori activi si proceseaza 230 de milioane de mesaje pe zi, precizeaza cotidianul, care publica cele 13 cele mai "puternice" mesaje din acest an.

- Printre acestea se numara mesajul despre raidul american impotriva complexului lui Osama ben Laden, din Pakistan, publicat pe Twitter cu cateva ore inainte ca presedintele Barack Obama sa anunte uciderea liderului retelei Al-Qaida. "Elicoptere survoleaza Abbottabad la ora 01.00 (este un eveniment rar)", scria la inceputul lui mai Sohaiib Athar, fara sa stie despre ce eveniment este vorba, conform MEDIAFAX.

- "17 septembrie. Wall Street. Aduceti corturi", a fost mesajul care a condus ulterior la formarea miscarii Occupy Wall Street, ce a afectat numeroase orase din Statele Unite.

- Un student egiptean, cu numele de utilizator @Alyouka, a fost prima persoana care a mentionat manifestatia din 25 ianuarie din Egipt. Tot pe Twitter a fost confirmata si moartea fostului dictator libian Muammar Gadafi, de catre utilizatorul @MalikAlAbdeh. "Primul care scrie despre acest lucru din surse de la fata locului si pot confirma: KADHAFI ESTE MORT", scria el pe Twitter.

- Anul 2011 a insemnat si lansarea unui cont pe Twitter de catre Papa Benedict al XVI-lea. "Dragi prieteni, tocmai am lansat http://t.co/fVHpS9y. Laudat fie Domnul nostru Iisus Hristos! Ma rog pentru voi si va binecuvantez, Benedictus XVI", a fost primul mesaj pe aceasta retea de socializare al Suveranului Pontif, trimis de pe un iPad, la 28 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.