Guvernul italian al lui Mario Monti a adoptat duminica un plan anticriza de o rigoare draconica pentru a incerca sa puna Italia la adapost de criza datoriilor, au anuntat surse guvernamentale, citate de AFP.

Acest plan estimat de presa la 24 de miliarde de euro si a carui adoptare a fost devansata de seful Guvernului pentru duminica in loc de luni in fata urgentei situatiei, contine, potrivit primelor elemente, taieri ale cheltuielilor publice, o crestere a fiscalitatii in special in domeniul imobiliar, precum si o reforma a pensiilor denuntata de sindicate.

Aceste noi masuri ar trebui sa ii permita Italiei sa ajunga la un echilibru bugetar in 2013, deoarece planurile de austeritate de 60 de miliarde de euro adoptate in iulie si in septembrie nu sunt suficiente pentru a se atinge acest obiectiv in timp ce Italia risca sa intre in recesiune, conform MEDIAFAX.

Masurile prevazute sunt "insuportabile din punct de vedere social" si sunt o "lovitura foarte dura pentru pensionari", a denuntat Susanna Camusso, secretar general al Cgil (stanga), principalul sindicat italian.

Citeste si: Mario Monti renunta la salariul de premier


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.