Presedintele Traian Basescu a declarat la Economist Conferences Bucharest Summit, ca procesul de reducere a numarului de salariatilor bugetari va continua, Romania urmand sa-si fixeze acest numar la 1,1 milioane pana la sfarsitul anului 2012.

"Acest proces va continua, Romania urmand sa-si fixeze numarul de salariati la stat in jurul a 1,1 milioane, coborand de la 1,4 milioane pana la sfarsitul anului 2012", a spus Traian Basescu.

El a aratat ca, de la 1 ianuarie 2010 pana in octombrie 2012, numarul de bugetari s-a redus cu 180.000, cu o medie de 5.000 de bugetari pe luna.

"In obiectivul nostru de degrevare a costurilor de functionare a statului, de anul trecut de la 1 ianuarie si pana luna trecuta, numarul de salariati bugetari s-a redus cu 180.000 in Romania, intr-un proces la inceput mai brutal, pe urma mai lent, dar consecvent, cu cifre de peste 5.000 de persoane pe luna", a spus seful statului Traian Basescu, conform MEDIAFAX.

Traian Basescu a spus ca procesul gradual de reducere a personalului se desfasoara in momentul de fata mult mai putin dureros decat ruptura din mai 2010.

"Este un proces care continua, si as spune continua destul de echilibrat, cu cresterea numarului de locuri de munca in activitatile economice directe, locuri de munca generate de industrie, servicii si investitiile bugetului de stat", a spus Traian Basescu.

Seful statului a precizat ca Romania si-a vazut costurile uriase de functionare a statului odata cu declansarea crizei economice, in conditiile in care niciun politician roman nu a fost constient de reformarea statului pana la izbucnirea crizei.

  • "O prioritate despre care din pacate sunt nevoit sa vorbesc aproape la fiecare iesire publica e legata de reforma statului. Probabil ca nimeni sau niciunul dintre politicienii romani nu au fost constienti de nevoia de reformare a statului pana la izbucnirea crizei. Cu aceasta ocazie ne-am vazut costurile uriase de functionare a statului in raport cu veniturile noastre. Tot cu aceasta ocazie ne-am vazut costurile uriase cu programele de protectie sociala, costuri disproportionate in raport cu veniturile bugetului de stat. De aceea, procesele de reforma a statului si de reformare a sistemelor de protectie sociala sunt prioritati si, dupa cum bine stiti, nu va vorbesc de prioritati pe care le avem in viitor, ci aceste reforme sunt in plin proces de implementare", a spus seful statului Traian Basescu.
Citeste si:
Mai multe locuri de muncă disponibile în 2022
Mai multe locuri de muncă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.