Pesedintele Traian Basescu a declarat, la TVR, ca Petrom a scumpit motorina "in plina campanie agricola" nu pentru ca a existat cerere mare, ci pentru ca detine monopol pe resursele de titei, seful statului precizand ca ii raspunde astfel directorului general al companiei, Mariana Gheorghe.

"Nu intotdeauna ne place ce ne face Petrom-ul. Spre exemplu, mie nu mi-a placut doamna directoare Mariana Gheorghe, iesita in plina campanie agricola sa spuna «Am marit pretul la motorina, desi a scazut pretul la titei pe plan mondial», cu explicatia «Pentru ca este cerere». Iar explicatia corecta era alta: nu, pentru ca aveti monopol, doamna Mariana Gheorghe, da? (...) Are monopol pe resursele de titei ale tarii si scoate cu 16 dolari", a declarat Traian Basescu, potrivit Wall-Street.ro.

El a mai afirmat ca "nu spunea nimeni nimic" daca Mariana Gheorghe nu ar fi explicat cresterea pretului la motorina prin cererea mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.