Guvernul a convenit cu FMI si CE sa inghete salariile si pensiile in sectorul public, dar sa le poata majora limitat la mijlocul anului viitor daca evolutia de pana atunci a veniturilor bugetare va permite acest lucru, a declarat luni seful misiunii FMI de evaluare a acordului preventiv.

Guvernul a convenit cu FMI si CE sa inghete salariile si pensiile in sectorul public, dar sa le poata majora limitat la mijlocul anului viitor daca evolutia de pana atunci a veniturilor bugetare va permite acest lucru, a declarat luni seful misiunii FMI de evaluare a acordului preventiv, Jeffrey Franks.

"Am convenit ca, daca conditiile permit, sa se faca o majorare limitata a salariilor din sectorul public si al pensiilor
", a spus Franks, scrie MEDIAFAX.

El a precizat ca orice crestere a pensiilor va fi modesta, nu cum se intampla in trecut, si a dat ca exemplu o crestere, probabila, echivalenta cu rata inflatiei.

BNR estimeaza o inflatie de 3,3% in acest an si de 3% in 2012.


Franks a aratat ca o delegatia a FMI va veni in aprilie pentru a discuta cu autoritatile evolutia bugetara din primul trimestru, iar, daca se constata ca in 2012 va exista spatiu pentru majorari de venituri, atunci Guvernul ar putea decide cresterea salariilor in lunile urmatoare.

Seful misiunii FMI a amintit ca legea responsabilitatii fiscale nu permite decizii privind majorari de venituri inainte cu sase luni de alegeri, dar Guvernul poate hotari cresterea salariilor si pensiilor in luna mai si sa o puna in aplicare abia dupa doua luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.