Samsung Electronics va cere in justitie interzicerea comercializarii noilor aparate iPhone 4S ale Apple in Franta si Italia, pe motivul incalcarii patentelor.

Compania sud-coreeana va depune cereri in acest sens la tribunale din Paris si Milano, argumentand ca Apple incalca doua patente in domeniul tehnologiei de telecomunicatii wireless, se arata intr-un comunicat al Samsung, informeaza MEDIAFAX.

Apple a prezentat marti modelul iPhone 4S si vrea sa inceapa comercializarea aparatului in aceasta luna.

Cei doi mari producatori de telefoane mobile se afla in disputa din aprilie, cand Apple a reclamat ca aparatele din gama Galaxy ale Samsung copiaza iPad si iPhone.

Miza o reprezinta dominatia pe segmentul cu cel mai ridicat ritm de dezvoltare al pietei de telefoane mobile de 207 miliarde de dolari, unde Apple concureaza cu producatori de aparate dotate cu sistemul de operare Android produs de Google.

Samsung intentioneaza sa faca cereri similare si pe alte piete, dupa noi analize, potrivit comunicatului.

Apple, producator al computerului iMac si tabletei iPad, este si unul dintre cei mai mari cumparatori ai cipurilor si ecranelor fabricate de Samsung.

Compania americana a lansat marti seara la San Franciso iPhone 4S, cel de-al cincilea model din gama de smartphone-uri a companiei americane, mai rapid decat predecesorul sau, cu functii mai avansate de control prin voce si o camera foto-video cu rezolutie mai ridicata.

Obiectul disputei este pozitia de lider pe piata smartphone, estimata ca se va dubla pna in 2015, cand vor fi vandute un miliard de aparate, potrivit companiei de cercetare a pietei IDC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.