Pe masura ce tensiunile din Europa escaladeaza, politicienii si expertii financiari din intreaga lume se intrec in estimari negative, incercand parca sa recupereze terenul pierdut in 2008, atunci cand putini au fost cei care au anticipat ce urma sa se intample.

  • George Soros - Investitor/Administrator de fonduri

„Pietele financiare conduc lumea spre o noua Mare Depresiune care va avea consecinte politice incalculabile. Autoritatile, in special cele din Europa, au pierdut controlul situatiei”, a declarat Soros, potrivit Wall-Street.ro.

  • Mohammed El-Erian – CEO PIMCO

„Toate acestea sunt semnele iesirii institutionalilor din bancile franceze. Daca situatia persista, bancile nu vor avea ce altceva sa faca decat sa isi reduca leverage-ul intr-un mod foarte drastic si dezordonat. Clientii de retail care au depozite vor fi tentati sa ii urmeze pe cei institutionali si sa se retraga din banci. Europa va fi astfel aruncata intr-o adevarata criza bancara care va agrava <capcana> datoriilor suverane, care va face aproape sigura inca o recesiune economica si care va inrautati semnificativ perspectivele economiei globale”.

  • Attila Szalay-Berzeviczy – director piete UniCredit SpA

„Singura intrebare este cate zile vor mai putea eforturile fara sorti de izbanda ale guvernelor europene si ale Bancii Centrale Europene sa mentina sperantele in Grecia”.

Citeste mai multe declaratii care prevestesc PRABUSIREA economiilor pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.