Reformele din Romania au incetinit in ultimele trei luni, in special in procesul de restructurare si privatizare a companiilor de stat, iar oficialii FMI sunt ingrijorati ca ar putea avea legatura cu anumite presiuni politice, a declarat pentru MEDIAFAX Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania.

"Membrii board-ului incurajeaza autoritatile sa continue ferm reformele structurale pentru ca exista ingrijorari legate de posibile presiuni politice care sa ingreuneze acest proces", a spus Franks.

Intrebat daca aceste presiuni au legatura cu alegerile de anul viitor, Franks a afirmat: "Tu ar trebui sa stii mai bine decat mine despre ce este vorba. In mod cert, viitoarele alegeri din 2012 sunt...directorii (boardului FMI - n.r.) vor ca Guvernul sa mentina o abordare ferma atat asupra politicii fiscale, cat si asupra reformelor structurale, chiar si in contextul alegerilor", scrie MEDIAFAX.

Consiliul Director al FMI a aprobat joi a doua evaluare a noului acord, de tip preventiv, si a pus la dispozitia Romaniei inca o transa, a treia, in valoare de 480 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.