Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, care controleaza societatea Realitatea Media, a intrat oficial si in actionariatul televiziunii B1, potrivit unei notificari transmise Consiliului National al Audiovizualului.

Societatea B1 TV Channel SRL, care opereaza licenta audiovizuala a televiziunii B1, a notificat CNA ca actionariatul sau a fost modificat.

Astfel, 10% din actiunile pe care le detinea la B1 societatea Dac Air SA (54,571%) au fost cedate omului de afaceri Elan Schwartzenberg. In urma cedarii acestor actiuni, SC Dac Air SA mai detine 44,571% in B1, conform informatiilor obtinute de MEDIAFAX.

Astfel, societatea B1 TV Channel are in prezent urmatorii actionari: Sorin Oancea (50%) si S.C. News Television (Romania) SRL (50%). Actionarii societatii News Television (Romania) SRL sunt: SC Dac Air SA - 44,571%, Brazen Limited Liability Company (SUA) - 22,858%, SC Pavo SA - 22,571% si Elan Schwartzenberg - 10%. Potrivit reprezentantilor CNA, firmele Dac Air SA, Brazen Limited Liability Company (SUA) si SC Pavo SA sunt controlate de familia Paunescu.

Elan Schwartzenberg a intrat oficial in actionariatul B1 la circa cinci luni dupa ce omul de afaceri a anuntat, in direct, in timpul unei emisiuni la respectivul post TV, ca detine 10% din actiunile acelei televiziuni.

  • Televiziunea generalista B1 TV, controlata de familia Paunescu, a fost lansata in decembrie 2001, ca post local pentru Bucuresti. In 2004, News Corporation, compania media fondata de Rupert Murdoch, a achizitionat 12,5% din pachetul de actiuni al postului, potrivit site-ului televiziunii.

Pe 19 mai 2011, CNA a prelungit cu noua ani licenta B1 TV. Prelungirea cu noua ani a licentei B1 TV a avut loc la cateva luni dupa ce Sorin Oancea - fostul directorul general al televiziunii de stiri Antena 3 - a devenit actionar si director general la televiziunea B1 TV.

  • Pe de alta parte, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anuntat, pe 29 aprilie, ca a cumparat 91% din actiunile la Bluelink Comunicazione, actionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri detinand in prezent 82% din grupul media care detine printre altele licentele audiovizuale ale televiziunilor Realitatea TV si The Money Channel si ale posturilor de radio Guerrilla si Realitatea FM.

Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vintu au anuntat intr-o conferinta de presa ca tatal lor nu mai este asociat in niciun fel in aceasta afacere.
Citeste si:
Radu Banciu, despre emisiunea de la B1 TV: Aceasta nu va mai...
Radu Banciu, despre emisiunea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.