Numarul apartamentelor cu trei si patru camere scoase la vanzare se afla in crestere in toata tara, ele fiind chiar dominante in totalul ofertei.

Astfel, apartamentele cu trei sau patru camera s-au ieftinit foarte mult. Acest lucru se datoreaza cererii mari de apartamente de doua camere cu preturi finale mai mici.

Aceasta tendinta a avut un impact semnificativ asupra ofertei rezidentiale existente in piata atat in Capitala, cat si la nivel national
, conform unei analize a www.imobiliare.ro.

„Numarul apartamentelor cu trei si patru camere scoase la vanzare continua sa creasca. Pe aceste subcategorii se inregistreaza si cele mai mari fluctuatii de pret. In ultimele 12 luni, la Timisoara, de exemplu, apartamentele vechi cu patru camere s-au ieftinit cu 8%, in timp ce pretul garsonierelor vechi este la acelasi nivel ca in august 2010”, subliniaza Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.

In ceea ce priveste inchirierile, la nivel national, aceasta piata este dominata de apartamentele cu doua camere, care reprezinta 43,9% din totalul ofertei. Urmeaza apartamentele cu trei camere (34,7%), cele cu patru camere (10,9%) si garsonierele (10,5%).

  • In Capitala se gasesc cele mai multe apartamente cu 3 si 4 camere

In ceea ce priveste vanzarile de locuinte, 56,1% din oferta din Bucuresti este reprezentata de apartamente cu trei si patru camere. Spre comparatie, in urma cu doi ani, aceste categorii imobiliare reprezentau doar 40% din totalul ofertelor. Pe primul loc ca numar de anunturi se situeaza locuintele cu trei camere (37,7% din total), apoi cele cu doua camere (32,6%), dupa care unitatile cu patru camere si mai mult (18,4%) si, in cele din urma, garsonierele (11,3%).

Si in Timisoara apartamentele mari domina oferta rezidentiala, unitatile locative cu trei si patru camere insumand 54,9%. Aici, numarul apartamentelor cu patru camere, (11,9% din totalul ofertei) este de aproape doua ori mai mare decat cel al garsonierelor (6%). Pe de alta parte, locuintele cu trei camere reprezinta 43% din totalul ofertei, in vreme ce 39,1% sunt apartamente cu doua camere.

Citeste si:
Lista alimentelor de bază care vor avea prețul plafonat. Premierul...
Lista alimentelor de bază...

  • Locuintele cu doua camere, pe primul loc in Cluj

In Cluj-Napoca, cele mai multe locuinte scoase la vanzare sunt cu doua camere (37,5%), urmate de cele cu trei camere (34,2%), de garsoniere (16,1%) si locuinte cu patru camere (12,2%).

In Constanta, apartamentele cu mai mult de doua camere insumeaza 49% din totalul ofertei. 8,6% din locuintele scoase la vanzare sunt garsoniere, 42,3% sunt apartamente cu doua camere, in vreme ce locuintele cu trei si patru camere reprezinta 34,7% si, respectiv, 14,4% din total.

In Brasov, apartamentele cu trei si patru camere reprezinta 30,3% si, respectiv, 16,1% din oferta. Pe de alta parte, 12,8% dintre anunturile de vanzare vizeaza garsoniere, in vreme ce 40,7% se refera la locuinte cu doua camere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.