Functionarii publici din Uniunea Europeana ameninta cu greva daca vor fi obligati sa munceasca opt ore pe zi.

Sefii de la Bruxelles le-au cerut functionarilor publici sa stea la birou cu o jumatate de ora in plus pe zi, pentru a face fata situatiei de criza prin reduceri de costuri.

Angajatii refuza insa sa accepte noua masura. Acestia spun ca programul prelungit de lucru le va afecta viata personala, iar atractivitatea posturilor ar scadea, relateaza DailyMail.

Comisia Europeana critica reactia functionarilor publici, in conditiile in care milioane de angajati din spatiul Uniunii Europene sunt nevoiti in prezent sa munceasca mai mult sau chiar isi pierd locul de munca. De exemplu, angajatii romani au cel mai incarcat program de lucru din spatiul UE, cu o medie de 41,3 ore de lucru pe saptamana.

Cei 55.000 de angajati din institutiile UE se numara printre cei mai bine platiti functionari din lume. Salariile lunare in cadrul institutiilor pornesc de la 2.500 de euro si pot ajunge la 17.000 de euro pe luna. Totodata, functionarii UE beneficiaza de 42 de zile libere pe an.

Ultima oara, acestia au intrat in greva in decembrie 2009.

Citeste si: Cat muncesc pentru stat romanii?

Sapte din zece romani stau zilnic peste program


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.